Móricz Zsigmond Művelődési Ház

Tisztelt Látogatóink!

A Szentesi Művelődési Központ minden telephelye csak védettségi igazolvány és személyazonosításra alkalmas igazolvány felmutatásával látogatható. Kérjük, belépés előtt készítsék elő ezeket és az érvényességét ellenőrző kollégának mutassák fel.

Megértésüket köszönjük!

6600 Szentes, Ady Endre u. 36.

Németh Viktor szervező   Tel.: 06 30/75-66-096

Maszlag Tamás technikus   Tel.: 06 30/756-6119

A szakkörök, klubok rendszeres tevékenysége mellett iskolai, óvodai rendezvényeknek, vacsorás báloknak, különböző szervezetek rendezvényeinek, termékbemutatóknak, stb. is megfelelő helyszínt nyújt a Móricz Zsigmond Művelődési Ház. A Tóth József Színházterem megszűnésével a Micimackó bérlet gyermek előadásait itt tartjuk meg.

Nyugdíjasok klubja

Éves munkaterv szerint, minden pénteken tartják összejöveteleiket. Foglalkozásaikon ismeretterjesztő, irodalmi, történelmi előadások mellett helyet kapnak filmvetítések, diavetítéses útiélmény-beszámolók is. Havonta tartanak tombolát, zenés teadélutánokat. Alkalomszerű kirándulásokkal, színházlátogatásokkal teszik színesebbé a klub életét. Megemlékeznek Anyák napjáról, megrendezik a “mindenki névnapját”, júniusban a hagyományos közös ebédet, Karácsonykor pedig bensőséges keretek között, ajándékozással búcsúztatják az évet.

Kertbarátok köre

Éves munkaterv szerint, havi két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Szakmai előadások mellett szívesen hallgatnak meg irodalmi, történelmi témájú előadásokat is. Az év első foglalkozásán ismét találkoznak a város és különböző szakmai cégek vezetőivel. Ebben az évben is szerveznek tapasztalatcsere látogatást az ország valamelyik kertbarát körénél. Megrendezik a farsangi batyusbálat, decemberben pedig évzáró közgyűlésen értékelik az év eredményeit és elfogadják a következő év munkatervét, majd vacsorával egybekötött bállal búcsúztatják az évet.

Sakkszakkör

Heti két alkalommal tartják foglalkozásaikat. Fő céljuk a sakkozás iránti érdeklődés felkeltése, elsősorban iskoláskorúak körében, utánpótlás-nevelés a versenysakk számára. A csoport tagjai között vannak az NB II-ben és a megyei I. osztályú bajnokságban szereplő csapatok tagjai is.

Évente hat-nyolc alkalommal, hétvégenként, országos és megyei bajnoki sakkmérkőzéseknek ad helyet az intézmény, itt felnőtt és gyermek korosztály mérheti össze tudását.

Nyáron az utánpótlás nevelése érdekében sakktábort szerveznek gyerekek részére.

Díszmadártenyésztő szakkör

Augusztus kivételével minden hónapban rendeznek díszmadár és kisállat börzét. A szakkör tagjai a helyi rendezvények mellett több vidéki kiállításon és vásáron is részt vesznek.

“Értük klubok”

Ide tartoznak a mozgássérültek valamint a csökkentlátók helyi csoportjai. A városban és környékén élő sérült emberek részére heti rendszerességgel tartják fogadóóráikat, rendezvényeiket.